Zekerheid

Minerale isolatie houdt lucht – een uitstekende isolator – vast in een open vezelstructuur of in glascellen. Zo draagt ze bij aan een verminderd energieverbruik en een aangenaam binnenklimaat.

Isolatie voor het leven

Minerale isolatie behoudt levenslang haar vorm en oorspronkelijke isolerende eigenschappen. Daardoor ontstaan er geen koudebruggen en treden er geen warmteverliezen op tijdens de volledige levensduur van het gebouw.

Voor elke toepassing

Het materiaal is gemakkelijk te verwerken. Er bestaan specifieke producten voor de meest uiteenlopende isolatietoepassingen, van kelder tot dak, van voorgevel tot achtergevel, van vloer tot zoldering.

Flexibel …

Minerale isolatie ‘voegt zich’ naargelang de situatie. Uit studies blijkt dat het isolatiemateriaal mooi moet aansluiten op de basismuur, omdat er anders luchtcirculatie kan ontstaan die het isolerend effect sterk nadelig beïnvloedt.

Zo vormt een gemetste steunmuur zelden een mooie vlakke ondergrond. Door zijn elastische structuur sluit de minerale isolatie evenwel op elke plek perfect aan om een maximale isolatie te verzekeren.

Houten structuren hebben dan weer de neiging om uit te zetten en te krimpen onder invloed van temperatuur en vochtigheid. De minerale isolatie vangt deze bewegingen soepel op.

… en tegelijk onverstoorbaar

Het materiaal past in alle holtes en oneffen oppervlakken mét behoud van zijn eigenschappen zoals isolatiewaarde, vorm, dikte… Minerale isolatie breekt ook niet af tijdens typische handelingen op de werf.

Bij zware belastingen blijft minerale isolatie vormvast zonder enige vervorming en dit door de tijd heen, zoals bij het oplossen van bouwknopen.